Solrød Biogas - Nyhedsbrev - Marts Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     

Nyt år, nye rundvisninger og nye ansigter

De første to måneder af 2018 er ved at være forbi, og man må sige, at vi har taget hul på det nye år med manér.
 
2017 blev på mange områder et år med succes for Solrød Biogas. Anlægget leverede en større produktion end forventet, vi fik lanceret undervisningsmateriale til folkeskolens ældste klasser, og så satte besøgstjenesten rekord med en tredobling af bookede rundvisninger.
 
Og travlheden i besøgstjenesten fortsætter. Antallet af besøg i januar og februar er nemlig 10 doblet sammenlignet med 2017. Blandt årets første gæster var en malaysisk delegation, hvilket du kan læse mere om her i nyhedsbrevet.
 
Vi vil også gerne benytte nyhedsbrevet til at byde ordentligt velkommen til de nye ansigter på Solrød Biogas. I forbindelse med kommunalvalget i efteråret har vi nemlig fået to nye bestyrelsesmedlemmer, mens vi i februar har budt velkommen til en ny driftslederassistent.
 
Som nævnt i sidste nyhedsbrev har vi indgået et samarbejde med Thomas Laugesen. Thomas er vores ansigt udadtil i forhold til biogødning til de danske landmænd. Han har stort kendskab til landbrugsområdet, og vi håber, at vi sammen kan udbrede kendskabet og den positive holdning til biogødning.
 
 
Med venlig hilsen
Solrød Biogas
 

Besøg fra Malaysia

I februar havde vi fornøjelsen af at byde en delegation fra Malaysia velkommen til Solrød Biogas.
 
Gæsterne var repræsentanter fra Universiti Tenaga Nasional, der fokuserer på uddannelser inden for energi, samt landets største – og eneste – forsyningsvirksomhed. Hovedformålet med deres rejse til Danmark var netop at besøge Solrød Biogas.
 
De var derfor var meget interesseret i at høre om vores brug af andre produkter end gylle til produktion, ligesom de spurgte ind til vores erfaringer med offentligt-privat samarbejde.
Læs mere om besøget i artiklen her
 

Nye medlemmer i bestyrelsen

Der er kommet flere nye ansigter til i Solrød Biogas - heriblandt to nye bestyrelsesmedlemmer, som vi gerne vil byde ordentligt velkommen med en kort præsentation.
 
Jens Fiskbæk
Første nye bestyrelsesmedlem er Jens Fiskbæk, der er formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling i Solrød. Efter 38 års tjeneste i politiet er Jens nu gået på pension og ser frem til at bruge sin tid på blandt andet Solrød Biogas.
 
Solrød Biogas er et forholdsvis nyt projekt, som jeg ser store muligheder i. Bliver tingene grebet rigtigt an, hvilket jeg er overbevist om, at de bliver, så ser jeg, at Solrød med Solrød Biogas har en god mulighed for fortsat at skabe et godt og vedvarende projekt, ” fortæller Jens, der ser frem til de spændende udfordringer og opgaver, som Solrød Biogas kan byde på.  
Lene Stevnhoved
Sammen med Jens kan vi byde velkommen til Lene Stevnhoved fra Venstre. Til daglig arbejder Lene som projektchef på Projekt Universitetshospital Køge, hvor der bl.a. arbejdes med grønne og bæredygtige tiltag, hvis samlede effekt dokumenteres ved brug af en certificeringsmetodik.
 
Energioptimering og fokus på minimering af ressourceforbrug har altid været en stor del af mit arbejdsliv. Og når det kommer til Solrød Biogas, er der tale om innovation, udvikling og bæredygtighed på flere niveauer til gavn for både miljø og økonomi, ” fortæller Lene, der har fulgt tilblivelsen af Solrød Biogas fra sidelinjen fra idéen opstod til i dag.
 

Ny driftslederassistent

Udover to nye bestyrelsesmedlemmer kan vi også byde velkommen til Lars Raaddam Sørensen fra Bigadan, der pr. 1.02.2018 er tiltrådt i stillingen som driftslederassistent.
 
Lars er uddannet landbrugsmekaniker, har tidligere været afdelingsleder i Minitraktorgården Næstved og er i øjeblikket i gang med en akademiuddannelse i ledelse. Lars har således den ledelsesmæssige erfaring til at håndtere de administrative opgaver, han kommer til at sidde med, og kan samtidig hjælpe med praktiske opgaver som f.eks. reparation af maskiner.
 
Vi er glade for at have Lars med om bord og ser frem til et godt samarbejde.
 
Vil du vide mere om Lars? Så hold øje med vores Facebookside, hvor vi inden længe bringer en længere præsentation.
 

Året, der gik

Som nævnt indledningsvist har 2017 på mange måder været et positivt år for Solrød Biogas.
 
VEKS' motor har arbejdet på højtryk, og med en produktion på 23,8 mio KWh el og 34,7 mio KWh varme har vi opnået større produktion end forventet og en stigning på hhv. 17,10 pct. og 14,04 pct. i forhold til 2016 - et resultat, som vi er godt tilfredse med.
 
Sidste års varmeproduktion kan dække varmeforbruget hos 1920 typiske husstande – dvs. ældre huse, der ikke er energirenoverede - mens el-produktionen kan dække 5826 husstande, hvilket svarer til 64,73 pct. af husstandene i Solrød Kommune. Samlet set medvirker det til en CO2-reduktion på ca. 46.300 tons.  
Læs mere om året hos Solrød Biogas her
 

Følg os på Facebook

Vidste du, at Solrød Biogas er på Facebook? Her opdaterer vi løbende med nyheder og informationer fra anlægget.
Find os her